Vinterutrusta bilen

Nu är vintern på väg. Även om snön inte dykt upp än, så kan det vara bra att vinterutrusta bilen samt även se över den lite inför denna säsong. Glöm inte sätta på vinterdäcken med. Glöm inte att kontrollera reservhjulet så att du vet att du klarar en punktering och ett hjulbyte. Se också till att varningstriangel finns i bilen så du kan varna andra om du blir stående efter vägkanten.

Sedan finns det andra bra saker du kan ha i bilen. Här kommer tips på en del saker.

Bra att ha i bilen under vintern

Bogserlina är bra att ha i din bil. Dels om du behöver hjälp eller om det behövs att hjälpa andra. Sedan är det även bra att ha en snöskyffel i bilen. Det kan vara så att du måste skotta fram bilen där du står parkerad. Då är det skönt att ha rätt verktyg för det.

En isskrapa är även det ett måste. Det för att kunna skrapa bort isen på alla rutor.

Vintertid är det även extra viktigt att ha fyllt på ordentligt med spolarvätska och att vara noggrann med hur starkt koncentrerad den är för att undvika att vätskan fryser.

Startkablar kan också vara bra att ha och det inte bara under vintern. Samma sak med ett förbandskit, alltid bra att ha ett sådant liggande i din bil. Lägg även in en ficklampa. Sedan kan det även vara bra att ha en reflexväst. Då syns du om du skulle behöva stanna och stå utanför bilen när det är mörkt.

12 Nov 2019