Det är bra att äta fisk!

Fisk, det är något du bör äta 1-2 gånger per vecka. Det finns många goda anledningar till att äta fisk. Om du vill, köp färsk fisk online. Fisk är rik på näringsämnen som protein, omega-3 fettsyror, vitamin D och selen. Dessa näringsämnen är viktiga för en hälsosam kropp och kan hjälpa till att främja hälsan på många sätt, inklusive stöd för hjärt- och kärlhälsa, hjälp med att reglera inflammation och främjande av hjärnfunktionen.

Många bra anledningar till att äta mer fisk

Det finns som sagt många goda anledningar till att du bör äta mer fisk. Till exempel så har Omega-3 fettsyror, som finns i fisk, visat sig främja hälsan hos hjärta och kärl och minska risken för hjärtproblem. Fisk är också låg i mättat fett och hjälper till att hålla blodkärlen öppna och fria från förtjockning. Omega-3 är även bra för din hjärna och hjärnfunktionen. Fisk är också rik på vitamin D, som har visat sig stödja hjärnhälsan.

Fisk är också rik på näringsämnen som zink och selen, som har visat sig vara viktiga för synen och kan hjälpa till att förebygga åldersrelaterade synproblem. Fisk är också rik på proteiner, som är viktiga byggstenar för kroppens vävnader och hjälper till att bygga och reparera muskler.

Sedan, det är även gott! Kanske du inte riktigt håller med, men testa då att göra nya recept med fisk, så kanske du ändrar uppfattning. 

9 Feb 2023