Varför välja Stockholm?

Det är många som väljer att ha företag i Stockholm. Men varför är det så bra att hålla till i vår huvudstad då? Saken är att i år, så har Stockholm rankats som den bästa kommunen att bo i och det för femte året i rad. Det är även den kommun i landet där det är bäst att arbeta. Det enligt nyhetsmagasinet Fokus som för 13 året i rad genomför undersökningen Bäst att bo.

Listan som görs, den baseras på fem variabler. Man rankar kommunerna efter hur förutsättningarna är för att vara ung, äldre, ha familj, arbeta samt övriga levnadsstandarder. I övriga levnadsstandarder ingår det även medeltemperatur, huspriser och tillgång till internet och flyg.

Bäst att jobba i Stockholm

I undersökningen blev Stockholm rankad etta i variabeln om att arbeta. När man räknar ut det så tar man med tillgänglighet till arbete, andel högutbildade och mångfalden av yrken samt en del andra saker. I övrig levnadsstandard kommer Stockholm tvåa efter Malmö, men totalt sett är Stockholm alltså rankad etta. 

Bra val med företag i Stockholm

Så därför, har du ett företag och vill att det ska gå bra och att du även ska trivas och bo, så är Stockholm ett bra val. Sedan har ju staden en massa annat att erbjuda med, det är ju ändå en storstad, med alla dess möjligheter så att säga. Så står du i valet att flytta eller inte flytta till vår huvudstad så kanske du vågar klivet nu!

 

12 Oct 2018