Varför ska man anlita en mäklare?

Det finns många som säger att en mäklare enbart kostar pengar och att det är en onödig kostnad. Men stämmer det verkligen? Visst är det så att det finns kostnader kopplade till en mäklartjänst men är det likställt med att kasta pengarna i sjön? Absolut inte! Här tittar vi lite närmare på varför det alltid är en god idé att använda sig av en mäklare när det är dags att köpa eller sälja bostaden.

Fördelar för dig som säljer bostad

Det finns ett flertal fördelar för dig som säljer ditt hem. Du kan läsa mer ingående om det på www.mäklararvode.nu men får här en enklare överblick.

Bredare marknadsföring - Du får ut din bostad till betydligt fler personer om du använder en mäklare. Ska du försöka göra reklam på egen hand är det mycket svårt att nå rätt målgrupp.

Du får bättre slutpris - En mäklare vet exakt hur marknadspriserna ser ut i ditt område och kan därför sätta ett rimligt startbud. Givetvis tillsammans med dig som säljer.

Du får hjälp med det juridiska - Att sälja en bostad inkludera mycket mer än att sälja en begagnad bil på nätet. Det finns lagar och regler att förhålla sig till vilket mäklare är väl pålästa om.

Fördelar för dig som köper bostad

Givetvis är det även fördelaktigt för den som ämnar att köpa sig en bostad. Med en bra mäklare som är duktiga på sitt jobb så får du alltid en korrekt beskrivning av objektet. Kända fel och även besiktningsprotokoll upprättas. Du får även hjälp med de kontakter du behöver för att ta ett bostadslån o de fall det behövs. En annan fördel är att du får en personlig service och någon du kan kontakta i det fall det upptäcks dolda fel eller om det blir frågor gällande det juridiska.

9 May 2018