Lägg ner tid på din jobbansökan

När du ska söka jobb så är det viktigt att lägga ner tid och energi på att göra en bra ansökan, ha ett bra CV samt ett bra personligt brev. Se det som ditt jobb att söka jobb! Du kan söka jobb via Gigstep, läs mer här, eller via andra ställen. Men var du än söker är det bra att skicka med bra dokument.

CV och personligt brev

Du bör lägga ner en hel del tid på ditt CV. Det är rätt smart att skriva ett luftigt och lättöverskådligt CV, gärna i kronologisk ordning. Du bör lägga fokus på dina mest relevanta tjänster och erfarenheter, utifrån rollen du ska söka.

När det gäller det personliga brevet, skriv ett nytt för varje ansökan du gör. Det bör max vara 1 A-4 sida. Se till att skriva ner det som är viktigast samt lyft fram dig och varför du passar för tjänsten.

Tänk på helhetsintrycket

Be gärna någon läsa igenom dina dokument innan du skickar in din ansökan. Det för att undvika stavfel du själv missat. Du bör även se till att skicka med alla  betyg, intyg eller certifikat som efterfrågas. Du bör även ha uppdaterade kontaktuppgifter, så se tilll att din mail och ditt telefonnummer stämmer. 

Hitta jobb på andra sätt

LinkedIn kan vara ett sätt att hitta jobb på med. Så se till att putsa på din profil samt ditt CV som finns på den sidan med. 

28 Jul 2021