Läcker dina fönster ut värme?

Kanske det är så att du har ett hus med tvåglasfönster. Det kan göra att en hel del av värmen läcker ut. Du har då två alternativ. Du kan tilläggsisolera de du har, eller byta dina fönster till energifönster, läs mer här. När det är kallt ute försvinner mycket värme från bostaden via fönstren. Genom att byta till energifönster kan du spara energi. Dock kan du även  isolera befintliga fönster. Det är ett lite billigare alternativ än att byta ut alla dina fönster. Men det är helt upp till dig vad som passar bäst.

Att isolera befintliga fönster

Om du väljer att isolera dina befintliga fönster, så kan du göra det genom att montera en isolerkassett på fönstrens insida istället,. På rutan som är in mot rummet monteras en distansbåge av metall och på den ett energiglas. Du får då ett kopplat tvåglasfönster samt en isolerruta. Detta kallas för ett energifönster. Det gamla tvåglasfönstret kan efter installationen av isolerrutan jämföras med ett nytillverkat energifönster.

Byta alla fönster?

Givetvis kan det vara värt att investera i att byta alla dina fönster till helt nya med. Det bästa är att kontakta en bra fönstertillverkare då, så att du får rätt fönster som passar dig. Om du inte vill montera ut de gamla och sätta in de nya på egen hand, så kan du så klart anlita en hantverkare som kommer och gör det åt dig. Det går oftast snabbast!

17 Dec 2021