Hur ofta bör man storstäda?

Om man annars städar en gång per vecka, så kan det vara bra att ibland även satsa på en så kallad storstädning. Det är då en städning där man lägger ner mer tid och energi samt städar sådant som kanske inte städas varje vecka. Att göra en storstädning 4 gånger per år är ju rätt smart. En gång på våren, en inför sommaren, en på hösten och en inför jul. Om man inte vill ägna en massa tid åt städning, så kan man så klart anlita en städfirma. www.stadcompaniet.se är ett bra alternativ.

Gör upp städschema

Om ni är många i familjen så är det rätt smart att alla får hjälpa till. Både då det är veckostädning och storstädning. Det kan vara smart att göra upp ett städschema där alla får olika ansvarsområden och olika ställen att städa på, men se till att bytas av ibland, så att inte en av er typ alltid får städa toaletten.

Att göra storstädning tillsammans är även det bra, för då går det ju bra mycket fortare. En kan gå före och plocka upp, en annan dammar, den tredje dammsuger och den fjärde kan ta våttorkningen.

Om det är svårt att få barnen hjälpa till, se till att låta dem förstå att veckopengen bara kommer om de hjälper till eller locka med en ökning av den. Det är bra att låta barn tidigt börja med att hjälpa till hemma!

23 Jan 2023