Hitta jobb

Hur går man tillväga idag om man vill hitta ett jobb? Om man är ny på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning alternativt avslutad rehabilitering efter sjukdom och skada så kan det lätt kännas lite som ett virrvarr med hur allting fungerar. Det första steget för de allra flesta är att registrera sig på Arbetsförmedlingen, dels för att få ut A-kassa under tiden man inte jobbar men också för att få hjälp att hitta ett jobb. Tyvärr är just Arbetsförmedlingen ökänt för att inte hitta några jobb åt folk, så det är klokt att se över sina alternativ.

Vässa CV:t

Den klassiska metoden att helt sonika gå in på arbetsplatser och fråga efter en anställning funkar kanske i vissa fall, men de allra flesta vill idag ha en ansökan per post eller e-mail, så man gör klokt i att slipa sitt CV och formulerar riktigt vassa personliga brev till de utvalda arbetsplatser man skulle kunna tänka sig att jobba på.

Rekryteringsbolag

Sedan finns det såklart rekryteringsfirmorna som gör ett allt bättre jobb med att matcha arbetsplatser med kompetent personal. Det finns många varianter och personligen har jag goda erfarenheter av Rekrytering Göteborg. Gå in på deras webbplats och kolla runt, så förstår du snart hur det fungerar. När du ändå är där så sök ett jobb - varför inte liksom?

 

10 Oct 2018