Anlita alltid en elektriker

Det finns mycket man kan fixa med hemma själv och med alla smarta DIY-tutorials online blir gemene man allt flinkare när det gäller enklare hantverksarbeten. Det är ju kul! Det finns dock saker man aldrig ska försöka sig på själv, utan alltid tillkalla en professionell hantverkare för, el är en sådan sak. 

Ta inte risken med el

Det finns oräkneliga olyckor som skett för att någon okunnig hemmafixare försökt fixa strömproblem på egen hand, eller installera elektricitet felaktigt. Man utsätter inte bara sig själv för fara genom att fixa med elen själv, utan också sin omgivning. En felaktigt ansluten kabel kan orsaka enorma skador på såväl hus och människor. En Elmiljö Elektriker har studerat el i flera år och har också en hel del erfarenhet. En elektriker har också respekt för elektricitet på så vis att hen aldrig skulle ge sig på något som hen inte kände sig ha full koll på.

Den som vill utbild sig till elektriker gör ett bra val för det är ett trevligt och socialt yrke med goda framtidsutsikter och gott om jobb. 

Inte dyrt egentligen

Ibland upplever man att det är dyrt att anlita riktiga hantverkare, men testa att sjabbla till elen så får du se hur dyrt det blir! Dessutom betalar man inte bara för arbetet som hantverkare utför i ens hem, utan för den kunskap och erfarenhet som hantverkare besitter. 

Kom ihåg att du får ROT-avdrag för elarbeten i ditt hem, vilket sänker själva arbetskostnaderna med hela 30%.

1 Aug 2018